
Zidarul, pietrar, tencuitor execută elemente de construcţii (pereţi portanţi, neportanţi, de compartimentare, stâlpi, arce, bolţi, cupole, canale, cămine, etc.) din zidării de complexităţi diferite folosind pietre naturale sau artificiale confecţionate din materiale arse (cărămizi, blocuri ceramice etc.) sau nearse (formate din amestecul unuia sau a mai multor materiale de bază cu un liant) sub formă de monolit sau de blocuri, prin aşezarea lor în rânduri orizontale şi îmbinarea lor după anumite reguli, folosind un liant (mortar) pentru legarea acestora, verifică şi corectează defectele de execuţie.
Zidarul, pietrar, tencuitor aprovizionează locul de muncă cu materiale, scule, unelte, dispozitive şi utilaje necesare, pregăteşte sculele, dispozitivele şi utilajele pentru lucru, prepară mortarele pentru zidării şi tencuieli.
De asemenea, zidarul, pietrar, tencuitor, pregăteşte suprafeţele elementelor de construcţii din zidărie de cărămidă sau beton, în vederea tencuirii (verifică abaterile, curăţă, trasează, umezeşte suprafeţele etc.) şi execută tencuirea elementelor de construcţii prin aplicarea succesivă a mai multor straturi de mortar cu caracteristici fizice şi tehnice specifice care să asigure calitatea necesară, o protecţie bună şi un finisaj corespunzător scopului pentru care această lucrare se realizează.
Zidarul, pietrar, tencuitor execută de obicei construcţii şi elemente de construcţii noi dar posedă şi competenţele necesare pentru a interveni la construcţiile vechi, fie pentru demolarea lor în cazul când nu se mai pot folosi fără risc, fie pentru reabilitarea, modernizarea şi aducerea lor la o stare de funcţionare bună, prin lucrări de reparaţii la zidării şi tencuieli. El este capabil să evalueze calitatea şi eficienţa lucrării din punct de vedere tehnic şi economic.
Zidarul, pietrar, tencuitor utilizează informaţiile din planurile şi detaliile de execuţie şi efectuează calcule matematice simple care se referă la lucrările de zidării şi tencuieli (necesar de materiale, volume de zidării şi suprafeţe de pereţi tencuiţi etc.), se integrează în cadrul echipei, îşi identifică sarcinile şi îşi planifică activităţile zilnice şi poate comunica corect cu toate persoanele implicate direct în procesul de muncă sau care au legătură cu acesta, foloseşte toate posibilităţile pentru dezvoltarea sa personală şi profesională.
Zidarul, pietrar, tencuitor este capabil să identifice şi să evite riscurile de accidentare şi să intervină corect în caz de accident.
- Executarea lucrărilor de demolare a zidăriei
- Prepararea mortarelor pentru zidării şi tencuieli
- Executarea zidăriilor simple
- Executarea zidăriilor din piatră naturală
- Executarea zidăriilor de complexitate medie
- Executarea zidăriilor de mare complexitate
- Executarea tencuielilor simple
- Executarea tencuielilor decorative
- Executarea tencuielilor de mare complexitate
- Executarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirilor de locuit
Dosarele de înscriere la cursul dorit (conținând copii xerox de pe: certificatul de naștere, certificatul de căsatorie – femei, buletin, act studii, adeverință medicală de la medicul de familie – apt pentru curs) se depun la sediul SC ASCENDO SRL din Rm Vâlcea, str. Aleea Olănești, nr 4, bl. 6, sc. B, ap. 2. , la punctele de lucru din TG. Mureș, Timișoara, Cluj-Napoca și Zalău sau online
Completează formularul

Curs disponibil în:

Întrebari la înscriere
– Acte necesare sunt: cartea de identitate (copie), acte studii (copie), certificat de naștere (copie), certificat căsatorie (copie), adeverință medicală de la medicul de familie – apt pentru curs.
Aceste acte sunt necesare pentru cursurile acreditate ANC, fiind incluse în dosarul de înmatriculare.
Accesând pagina cursului dorit veți găsi lista documentelor necesare.
– Da, perioada va fi agreată cu firma Ascendo. Noi suntem flexibili în abordare, veți fi contactat și vă vom comunica viitoarele cursuri.
Dacă sunteți o Societate sau ONG și doriți un curs pentru angajații dvs., se poate începe o colaborare cu un prim contact la firma noastră.
– Toate programele de formare profesională oferite de ASCENDO SRL, sunt acreditate de ANC ( Autoritatea Națională pentru Calificări) fosta CNFPA. Certificatele obținute în urma absolvirii sunt recunoscute la nivel național și european purând antetul Ministerului Muncii, Familiei și Solidarității Sociale și Ministerului Educației Naționale.
– Cursurile se organizează în Rm. Vâlcea, Tg. Mureș, Timișoara, Cluj-Napoca, Zalău, etc. În aceste orașe puteți merge la birourile teritoriale ale firmei și depune actele de înscriere. De asemenea înscrierea se poate face și digital, prin email, whatsapp, facebook, sau completând formularul de înscriere de pe site, depunând actele de înscriere aflate pe pagina cursului dorit.
– Costul este trecut pe pagnia cursului respectiv, aflat pe site. NU se percep alte taxe, decât cele afișate.
– O grupă de practică poate avea maxim 14 persoane, iar la cele teoretice pot participa maxim 28 .
Pentru ca un curs să poată începe, trebuie să avem cel puțin 8 oameni înscriși și confirmați.
– Da. Dacă nu se formează o grupă de minim 8 persoane sau apar situații neprevăzute (COVID-19, schimbări legislative, expirare autorizație, etc.)
În toate cazurile SC ASCENDO SRL, contactează persoanele înscrise și le comunică înainte cu minim 3 zile situația intervenită.
– Cu bon fiscal pentru persoanele fizice, cu factură în cont bancar pentru persoanele juridice. În factură sunt trecute toate deatele necesare ( cont, sumă, banca) pentru efectuarea plății.
– Ne puteți suna la numerele de telefon 0722 236 972; 0745 317 108, puteți solicita detalii pe mail: ascendo2001@yahoo.com sau ascendo2011@yahoo.com, sau pe whatsapp.
– Certificatele de absolvire sunt eliberate absolventului pe bază de semnătură în maxim 30 de zile de la examenul final. Veți fi anunțat când putețui ridica documentele.
– Începând cu ziua examenului de absolvire puteți primi o Adeverință care să ateste absolvirea cursului respectiv, valabilă până la eliberarea certificatului ANC recunoscut național. În aproximativ o lună veți primi certificatul de calificare sau absolvire în funcție de tipul programului la care v-ați înscris, plus un supliment descriptiv în care sunt trecute Competențele obținute.
Aceste documente primite după absolvirea unui curs sunt esențiale în accesarea unui post dorit pe piața muncii cât și pentru atestarea unor cunoștințe profesionale relevante